11. aug. 2012

Mascarpone Panna Cotta

2 ts gelatinpulver
1 vaniljestang
175 g rømme
150 g mascarpone
2 dl kremfløte
1 dl sukker eller sukrin
saften av 1 lime

Bringebærsaus
1/2 pk frosne bringebær
1,5 dl sukker
1,5 dl vann
noen mynteblader
limesaft
 Bland først ut gelatinpulver i 2 ss vann i en skål. La denne stå litt. Skrap ferdig ut frøene fra vaniljestangen.
Visp sammen rømme og mascarpone ost. Tilsett fløte og sukker og visp litt til.
Varm dette opp over vannbad, men pass på så det ikke begynner å koke. Rør hele tiden.
Ha i vaniljefrøene og saften av 1 lime og bland godt sammen.
Hell deretter i dessertskåler/ glass og la det avkjøles litt på benken før du setter dem i kjøleskapet.
La det stå til avkjøling i 4- 6 timer.
 Bringebærsaus: Kok opp sukker, vann og mynteblader. Kok til sukkeret er helt oppløst
Sil av bladene
 Putt frosne bringebær i en blender og hell over sukkerlaken. Kjør blenderen til alle bærene er knust
 Sil sausen
Hell saus over den stivnede Panna Cottaen, og pynt med mynteblader om du vil
ENJOY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar