7. aug. 2012

Brød med rosmarin og soltørket tomat

(Disse tar lang tid å lage, men det er absolutt verdt det!)
5 dl vann
50 g fersk gjær
2 1/2 dl melk
650 g hvetemel
100 g soltørket tomat (bløtlagt og finsnittet)
1 dl olivenolje
200 g semulegryn eller durumhvete
2 ss salt
3 ss hakket rosmarin

 Bløtlegg soltørket tomat
 Bland det tørre i en bolle.Varm opp melk, vann og olje og smuldre i gjæren. Bland det tørre og det våte.
Bland inn rosmarin og tomater 
Elt så lenge du orker, eller i kjøkkenmaskina i ca 15 minutter.
 Hev først under plast i 1 time. Kna deigen, hev videre i 45 minutter
 Del deigen i ønskede emner og kna dem for hånd. Strø på mel og hev igjen i 1 time.
Snitt deretter brødene på toppen. 
Settes i forvarmet ovn på 250 grader. Hell litt vann i bunnen av ovnen og stek i 10 minutter. Senk temperaturen til 170 grader og stek store brød i ca 1 time. Er det mindre brød, beregn kortere tid.
Skorpen skal være sprø. 
Nydelig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar