28. juni 2012

Smørbrødkake med skalldyr

En nydelig tradisjon opprinnelig fra Sverige. En variant av den populære "Smørgåstårtan"!
Her har jeg blandet tekst med ingredienser og bilder litt, siden denne oppskriften er lang.
Brødbunn
25 g margarin
2,5 dl melk
25 g fersk gjær
1 ts salt
1 ss sukker
400 g hvetemel
 Bland det tørre i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melk. Smuldre gjæren i den varme røren. Rør godt.
Bland alt sammen til slutt og la det heves i 1 time under plast.
 Ha deigen i en smurt rund form med bakepapir i bunnen. Etterhev i 20 min. 
 Stek på 200 grader nederst i ovnen i ca 20 min.
Avkjøl bunnen helt før du skjærer den i tre deler.

Fyll 1
4 hardkokte egg
2 dl rømme
1 dl majones
2 ts gressløk
1 ts chilipulver
1 ts karri
4 ts sitronsaft
4 dråper tabasco
1/2 ts sukker
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
litt agurk
1 tomat
+ reker og krepsehaler
Bland alle ingredienser godt sammen.

Fyll 2
2 dl rømme
1 dl majones
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss sukker
4 ss sitronsaft
1 ts karri
1 naturell smøreost (Philadelphia)
1/2 boks mais
1 finhakket paprika
litt finhakket purre
+ reker og krepsehaler
Bland alle ingredienser godt sammen.
 Legg nederste del av bunnen på et kakefat. 
Smør på Fyll 1 over hele bunnen og legg på reker og krepsehaler.
Legg på bunnen som skal være i midten, smør på Fyll 2 og spre utover reker og krepsehaler 
 Legg på toppen av kaken og smør resterende garnityr på toppen og på sidene.
 Legg på litt salat på toppen. Pynt med skiver av egg med kaviar på, rull sammen lakseskiver og pynt videre med reker og krepsehaler. Legg til slutt på noen dusker med kruspersille.
"Lim" på tynne skiver av agurk rundt kantene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar