Bunn
225 g søt havrekjeks (Bixit eller Digestive)
150 g smør
Mousse
450 g fryste bringebær (gjerne opptinte)
200 g sukker
4 egg
3 dl kremfløte
8 plater gelatin
Topp
1 ts gelatinpulver
2 ss vann
1 dl saft fra bringebær
Knus kjeks og bland med smeltet smør. Trykk dette i en form med kakefat som bunn.
La den avkjøles i kjøleskapet.
Varm bringebær i en kjele med 50 g av sukkeret
Sil av 1 dl av saften. (denne skal spares til toppen av kaken)
Hell resten tilbake ti kjelen og mos denne blandingen godt under oppvarming.
Legg gelatinen i kaldt vann i ca 10 minutter. Vri gelatinen når den er ferdig for å få vekk mest mulig vann.
Ha gelatinen i bærmosen og rør til denne er helt oppløst. Avkjøles deretter en stund.
Skill eggene, pisk eggeplomme og resten av sukkeret (150g) til det blir en luftig masse.
Tilsett den avkjølte bærmosen og rør.
Pisk fløten halvstiv og vend inn.
Pisk eggehvite til stivt skum og bland inn i moussen.
Røren blandes godt og helles på bunnen i kakeformen.
Nå setter du kaken i kjøleskapet noen timer så moussen blir helt stiv.
Når moussen har stivnet helt, heller du på bringebærsaften du sparte på tidligere.
Den skal fylle hele toppen.
Voila, ferdig kake!
Her her jeg pyntet litt med ferske bringebær dyppet i litt eggehvite og sukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar