19. nov. 2015

Kake med bringebærmousse, vaniljekrem og friske bringebær

I dag gratulerer jeg Øyvind som blir 43 år!
6 egg
180 g sukker
180 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Bringebærmousse
200 g frosne bringebær
25 g sukker
1 ss saft fra sitron

150 g sukker (til sukkerlake)
40 g vann 

2- 3 eggehviter
4 plater gelatin
2 1/2 dl kremfløte

Til ene laget med fyll trenger du også 5 dl vaniljekrem (jeg brukte ferdigkjøpt) 
og 2 pakker friske bringebær
 Lag sukkerbrød: Pisk egg og sukker i ca 15 minutter med kjøkkenmaskin til det blir en fin eggedosis.
Sikt inn mel og bakepulver og bland godt sammen. Legg bakepapir i bunnen av en form og spray formfett på sidene og kantene. Stek bunnen i midten av ovnen på 180 grader i 40 minutter. Avkjøl bunnen helt før du deler den for å fylle kaken.

Lag bringebærmousse: Kok opp bringebær, sukker og sitron. La det koke i ca 5 minutter.
Sil frøene vekk, og kast disse. Bringebærlaken må nå avkjøles helt.
Start å pisk 2- 3 eggehviter i en kjøkkenmaskin. Kok sammen sukker og vann til det når 121 grader.
Hell sukkerlaken forsiktig ned i eggehvitene som fortsatt piskes. Hell i kanten på bollen, så ikke det kommer borti vispen når du heller nedi. La dette fortsette å piske til det blir en helt stiv masse.

Legg gelatinplater i litt vann i 5 minutter. Ta litt av bringebærlaken og varm i mikroen, også blander du inn gelatinplatene, bland igjen sammen med resten av laken.
 Samtidig pisker du kremfløten til stiv krem.
Nå blander du først den avkjølte bringebærlaken i marengsen, rør forsiktig sammen. Tilsett så kremfløten og rør inn forsiktig. Sett bringebærmoussen i kjøleskapet i et par timer før du fyller kaken.
 Jeg valgte å ha bringebærmousse i det nederste laget, og det øverste laget fylte jeg med vaniljekrem og friske bringebær. Dette er så god kombinasjon!
 Kaken er trukket og pyntet med sukkerpasta, og spiselig bilde med Liverpool logo.
 Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar