4 eggeplommer
150 g sukker
2 dl melk
200 g mørk kokesjokolade
200 g fryste bringebær (tinte)
Pisk eggeplommer og sukker sammen.
Kok opp melk og ta kjelen av platen. Visp inn eggeblandingen litt og litt i den varme melken.
Varm blandingen opp igjen, men det skal ikke koke. Smelt sjokoladen over vannbad.
Når egg- og melkeblandingen tykner, heller du halvparten i en bolle sammen med bringebær og andre halvparten i den smeltede sjokoladen. Rør godt.
Dekk en liten brødform med plastfolie, og hell i bringebærparfaiten.
Sett denne i fryseren til den stivner helt. Minst 2 timer.
Ta ut av fryseren og ha sjokoladeblanding på toppen. Jeg pyntet også med noen få bringebær på toppen.
Sett tilbake i fryseren til den også stivner helt.
Ta parfaiten ut av fryseren noen minutter før servering.
Dette blir nok en av sommerens favoritter for min del! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar