Tomatsyltetøy... ordet gjorde meg skeptisk, men nysgjerrig!
Og du verden så godt det ble. Kokes sammen med stjerneanis og vaniljestang,
og dermed kommer det frem en lun og søt smak.
5 bokser hakkede tomater
500 g sukker
4 ss balsamicoeddik
1 ss mørk sirup
6 hele stjerneanis
1 vaniljestang
4 ss rødvinseddik
Skrap ut frøene fra vaniljestangen, og hell alle ingrediensene i en kjele.
Dette skal stå å småkoke i mange timer, gjerne en hel dag hvis du har muligheten. Rør av og til.
Det skal være syltetøykonsistens på den når den er ferdig.
Hell på steriliserte syltetøyglass.
(Jeg steriliserer glassene og lokkene ved å først koke dem en stund i vann, og deretter tørke dem
i ovnen på 150 grader i ca 1 1/2 time.)
Her har jeg pakket fine gaver med innhold av biscotti med nøtter, tomatsyltetøy og en god ost.
(Jeg steriliserer glassene og lokkene ved å først koke dem en stund i vann, og deretter tørke dem
i ovnen på 150 grader i ca 1 1/2 time.)
Her har jeg pakket fine gaver med innhold av biscotti med nøtter, tomatsyltetøy og en god ost.
Nydelig på f. eks ostefat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar