3. des. 2013

Biff fyllt med pesto og parmesan, med ovnsbakt tomat og bearnaisekrem

400 g biff
2 ss pesto
små skiver av parmesan
2 ss olje
1 ts basilkum
havssalt og kvernet pepper

1 hel tomat toppet med olje og provencekrydder

Bearnaisekrem (Juksebearnaise)
1 sjalottløk
2 ss estragon
2 ss hvitvinseddik
2 ss vann
salt og pepper
2 dl creme fraiche
Snitt biffen på langs, og fyll dem med parmesan og pesto. Krydre på utsiden med basilikum, salt og pepper.
Biffen skal først stekes  i olje og smør i to minutter på hver side i stekepannen.
Deretter skal den i ovnen i 10- 15 minutter på 200 grader i en ildfast form.
Legg hele tomater i en ildfast form med en god del olje.
Drypp olje på toppen av tomatene og strø over med provencekrydder.
Her la jeg også noen sjalottløk i olje. Stekes på 200 grader i 15- 20 minutter til skallet løsner. 
 Lag bearnaisekrem: Jeg kaller dette også juksebearnaise fordi denne skal ikke piskes med smør sånn som ekte saus skal. Men denne har fortsatt en smak av estragon og eddik.
Bland løk, estragon, eddik, vann og pepper i en kjele. 
Kok opp på svak varme til væsken er nesten fordampet. Rør inn salt og creme fraiche, og kok opp.
 Serverte biff, ovnsbakt tomat og sjalottløk med bearnaisekrem og pommes noisettes.
For en nydelig middag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar