31. okt. 2013

Spyd med parmesanmarinert lam, mais og ananas

ca 500 g benfritt lammekjøtt i biter
1/2 ananas i store biter (Jeg stakk her ut stjerner som jeg delte i to)
noen skiver av aubergine, delt i to
skiver av hel mais
1/2 dl nøytral olje
ca 200 g revet parmesan
salt og pepper
1 ts sennep
1 ts honning

Bland sammen olje, parmesan, salt, pepper, sennep og honning. 
Legg kjøttet i marinaden og bland godt. La det helst ligge å trekke seg i noen timer før du steker 
kjøttet kjapt i stekepanne med smør. (Hell marinaden i stekepannen også)

 Skjær ut biter av ananas. Stjerner er fint :)
Hvis du bruker trespyd, husk at disse skal ligge i vann en times tid før bruk.
Tre på biter av kjøtt, ananas, aubergine og mais til spydet er nesten fylt.
Hell over litt olje og dryss på med parmesan og salt,
legg spydene i ildfast form eller på stekebrett, stek på 200 grader i ca 15 minutter.
(eller sleng dem på grillen)
Skru gjerne ovnen på grill de siste minuttene for å få litt ekstra farge på.
 Her serveres deilige lammespyd med søtpotetmos og et par tomater.
Gode smaker sammen!

2 kommentarer:

  1. Ja, Nina dette var kjempegodt. Nydelig smaker sammen :)
    Ha en herlig kveld!

    SvarSlett