17. okt. 2013

Brownies med jordbærmousse og sjokolademousse

Jeg kunne ihvertfall ikke motstå å teste denne oppskriften! 
Brownies toppet med jordbærmousse OG sjokolademousse... Lovely :)
Brownies
100 g smør
2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
2 egg
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g mørk sjokolade

Jordbærmousse
200 g jordbær
50 g sukker
2 gelatinplater
2 1/4 dl fløte

Sjokolademousse
250 g mørk sjokolade
150 g marshmallows
50 g mykt smør
1/2 dl kokt vann
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Lag brownies: Smelt sjokoladen over vannbad, (husk at det varme vannet ikke skal berøre bollen)
og ha i smøret.
Ha i sukker, mel og vaniljesukker og rør inn eggene.
Rør godt og hell i en liten form (ca 20x 20).
Stekes i 25 minutter på 180 grader. Avkjøles helt.
Lag jordbærmousse: Kjør jordbær sammen med sukker med en stavmikser.
Sil blandingen sånn at frøene blir borte. Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp 1/3 av jordbærblandingen og bland inn den myke gelatinplaten. Rør godt og bland til slutt inn i resten av jordbærpurèen igjen. Hell alt i en bolle og vend inn pisket krem.
Hell moussen over den avkjølte browniebunnen og sett i kjøleskapet i en time eller to. 
Lag sjokolademousse: Ha marshmallows, smør og sjokolade i en kjele.
La dette smelte sammen på svak til middels varme under omrøring. Avkjøl så denne blandingen.
Vend inn pisket krem blandet med vaniljesukker. Hell sjokolademousse over jordbærmousse, og sett enten i kjøleskapet i minst 3- 4 timer, eller i fryseren i ca en halvtime.
Alt skal være stivnet før du skjærer opp i ønskede store biter.

Mmmm, så lekkert!
Oj oj, dette var godsaker det! :)

3 kommentarer:

  1. Hei! Kor mykje sjokolade skal det vera i sjokolademoussen?

    SvarSlett
  2. Heisann! Oi, her hadde det gått litt fort på tastaturet. Har skrevet det på nå, 250 g ;)
    God helg!
    Klem fra Monica

    SvarSlett
  3. Jeg elsker Browins

    SvarSlett