1. juli 2013

Panert makrell med potetsalat og epletzaziki

(2 porsjoner)
2 hele makrell
6 ss mel
godt med salt
pepper
olje og smør til steking

1/2 kg kokte mandelpoteter i biter
1 1/2 hakket vårløk
1/2 neve frisk, finhakket gressløk
1 dl seterrømme
1 dl majones
1 ts estragon
saften fra 1/2 sitron
salt og hvitpepper

1 eple i biter (gjerne Granny Smith)
1/ 2 agurk i biter
200 g matyoghurt
1 fedd finhakket hvitløk
maldonsalt
pepper
olivenolje
saften fra 1/2 sitron
 Rens og vask fisken godt. Skjær gjerne vekk hodet, men det er ikke nødvendig.
Du kan også skjære fisken i fileter, men jeg valgte her å steke den hel.
 Bland sammen mel, salt og pepper og rull fisken i blandingen så den er helt dekt.
 Stek fisken: Sett stekepanna på middels til høy varme med smør og olje.
Stek fisken i 3 minutter på hver side mens den ligger stille i panna. 
Ha i litt mer smør når du snur den og strø gjerne over med dill og hell over litt sitronsaft mot slutten.
 Lag potetsalat: Bland sammen rømme og majones, tilsett estragon, vårløk og gressløk.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn biter av kokt potet til slutt.
Lag epletzatziki: Del agurker i to og skrap ut "det bløte" i midten. Kutt resten i biter. Kutt eple i biter.
Bland sammen yoghurt og hvitløk. Smak til med salt, pepper, olje og sitron.
Bland sammen med agurk og eple.
Nyyydelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar