11. juni 2013

Langpannekake med kanelfyll

350 g romtemperert smør
5 dl sukker
4 egg
3 dl rømme
1 dl kulturmelk
2 ts natron
4 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
9 dl hvetemel

Fyll og pynt:
2 dl sukker
2 dl kanel
Bland sammen kulturmelk og natron og la dette stå på benken en stund. (Dette vil vokse så de blir mer)
Visp egg og sukker så det blir hvitt og luftig. Tilsett egg, ett om gangen.
Sikt inn mel, vaniljesukker og bakepulver vekselvis med rømme og kulturmelkblandingen.
Legg bakepapir i en langpanne og ha på halvparten av røren. Strø deretter på halvparten av blanding av kanel og sukker. Ha på resten av røren og strø resten av kanel og sukker på toppen.
Kaken skal stekes i 1 time på 175 grader nederst i ovnen.
Avkjøl kaken helt før du skjærer den i biter og serverer.
Enjoy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar