7. apr. 2013

Sjokolademakroner med hasselnøtt

 Makroner
3 romtempererte eggehviter
1/8 ts salt
40 g sukker (gjerne finkornet)
100 g hasselnøtter
200 g melis
2 ts kakao

Fyll
100 g mørk sjokolade
15 g delfiafett

Ha eggehviter og salt i en bolle og pisk til det begynner å skumme. Tilsett så litt og litt sukker om gangen, og pisk lenge (ca 10- 15 minutter).
Massen skal være så stiv at du kan holde bollen opp ned uten at noe detter ut.
 Ha hasselnøtter i en foodprosessor og kjør til det blir fint mel.
 Bland inn melis og kakao i hasselnøttmelet.
Så vender du inn den blandingen i de stive eggehvitene. 
Bruk store bevegelser, så du ikke slår luften ut.
Hell røren i en sprøytepose og lag små rundinger. Jeg brukte makronbrett, men du kan bare bruke bakepapir på stekeplate også. De skal være ca 4 cm i diameter. 
Sett brettet på benken i ca 30 min så makronene får en tørr overflate før steking.
Jeg steker disse makroner i 14 minutter på 170 grader.
Smelt sammen sjokolade og delfiafett til fyllet. Avkjøl til det blir en tykk masse.
Ha fyllet mellom to helt avkjølte makroner, og nyt!
Disse holder seg i noen dager, men kan også fryses.
Yummi!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar