21. jan. 2013

Kjapp hvit sjokolademousse med kaffesmak

4 eggeplommer
1 dl melis
200 g hvit sjokolade
1/2 dl sterk kaffe
2 dl kremfløte
4 eggehviter
1/8 ts salt
4 ss saft fra appelsin
evt. bær, pistasjnøtter eller smeltet sjokolade til pynt
 Visp eggeplommer og melis til eggedosis. Smelt sammen hvit sjokolade og kaffe til det blir en glatt masse.
Visp klart kremfløte i en bolle og eggehviter i en annen bolle.
 Bland først inn sjokolademassen i eggedosisen. Rør godt. 
Vend inn pisket kremfløte og eggehviter til slutt.
Hell så i saft av appelsin og rør inn. Moussen skal være helt glatt. 
Hell i dessertskåler og sett i kjøleskapet til avkjøling.
Du kan toppe denne desserten med sigarkjeks, smeltet sjokolade/ sjokoladesaus eller bær og pistasjnøtter.
En kjapp og god dessert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar