3- 4 ss smeltet smør
350 g hakket mørk sjokolade
200 g mascarpone (eller kremost naturell)
6 dl fløte (1 1/2 dl til sjokolademassen, 3 1/2 dl piskes og blandes med sjokolademasse, 1 dl til pynt)
1 dl karamellsaus
1/ 2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl hakkede pekannøtter
Pekannøtter, karamellsaus til pynt
Start med å knus sjokoladekjeks og bland med smøret.
Klem dette ned i bunnen på en kakeform (ca 20- 22 cm) med bakepapir.
Kok opp 1 1/2 dl av fløten forsiktig i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i 300 g av den hakkede
sjokoladen og rør dette sammen til en tykk, glatt masse.
La blandingen avkjøle seg til romtemperatur.
Pisk 3 1/2 dl av fløten og bland dette forsiktig med sjokolademassen.
Bland sammen mascarpone, sukker, vaniljesukker og 1/2 dl av karamellsausen.
Rør inn de resterende 50 g hakket sjokolade og hakkede pekannøtter.
Fyll halvparten av sjokoladekremen på kjeksbunnen, bre over med ostekremen og opp med resten av sjokoladekremen. Sett kaken i fryseren i minst 4 timer, men gjerne natten over.
Ta kaken ut av formen og ta av bakepapiret.
Sett den over på et kakefat, og la den stå i ca 15 minutter før servering.
Pisk resten av kremfløten (1dl) og pynt på toppen av kaken.
Strø over hakkede pekannøtter og drypp over med karamellsaus.
Du kan også pynte med smeltet sjokolade til slutt.
For en herlig kake!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar