22. juli 2012

Sørlandsboller

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
1,5 l hvetemel

Glasur
200 g kokesjokolade
1 ss delfiafett eller margarin
 Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm dette opp og tøm i bollen sammen med gjæren. Når du har rørt ut gjæren, kan du tilsette de tørre ingrediensene. Bland godt sammen og la deigen heves i 1 time under plast. Bak ut bollene og etterhev i 40 minutter på stekebrettet.
 Stek bollene på 190 grader i ca 20- 25 minutter. Avkjøl bollene helt.
 Skjær så av toppen av bollene og legg lokkene til sides
 Ta ut en god del av innmaten
 Fyll med mye vaniljekrem. (Det skal være så mye at du nesten må spise bollene med skje ;))
Legg på lokkene igjen.
Smelt sjokolade og smør i vannbad og ha dette oppå bollene.
Fantastisk! <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar