29. juni 2012

Krydderkake med ostekrem

(stor langpanne)
200 g smør
1 liter kefir
500 g sukker
650 g hvetemel
4 ts natron
4 ts kanel
3 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker

Ostekrem
200 g kremost naturell
150 g smør (romtemperert)
2 dl melis
2 ss vaniljesukker

 Smelt og avkjøl smøret. Når smøret er avkjølt, rør inn alt krydderet.
 Ha sukker i en stor bakebolle og tilsett sukker. Ha i natron og rør godt. 
 Bland så inn smør og krydder + hvetemel. Rør til det blir klumpfritt.
 Legg bakepapir i langpannen, hell i røren og stek ved 180 grader i ca 35 minutter
 Avkjøl kaken helt i formen.
 Rør sammen smør og melis til det blir mykt. 
Tilsett melis og vaniljesukker og rør godt sammen
Hvelv kaken over på et fat, ta av bakepapiret og smør på kremen.
Denne kaken er fin å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar