11. mai 2012

Asparges med parmaskinke

1 bunt asparges
75- 100 g parmaskinke
2- 3 ss tørrstekte pinjekjerner
parmesan ost
olivenolje og balsamicoeddik 

Skjær av nederste del av aspargesen. 
Kok opp en stor kjele med vann, tilsett 1 ss salt og 1/2 ts sukker pr liter vann.
(Saltet setter god smak, sukkeret gjør at den holder seg sprø)
 Kok asparges i 2- 3 minutter. 
Ha den direkte i kaldt vann når den er ferdigkokt, og la den avkjøles i 1 minutt.
La vannet renne av på et papir e.l
 Surr parmaskinke rundt 2- 3 asparges i hver rull. Rett før servering, stekes disse i smør til skinken får farge.
Stek på alle sider.
Server med tørrstekte pinjekjerner og strø over med parmesan ost. Godt med brød til også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar