Takk Eileen for tips til en variant av stroganoff gryte! Kjempegod :)
500 g oksekjøtt eller svin
1 1/2 ss mel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 liter vann
1 løk
2 store sjampingjong
1 kjøttbuljong
1 ts tomatpure
1 ss sukker
1/2 pk matfløte
2 ss seterrømme
Lag en blanding av mel, salt og pepper
Rør godt inn kjøttet i melblandingen og stek kjøttet i stekepanne til det blir brunt
Hakk opp løk og sjampinjong. Ha dette i en ferdig i en kjele
Når kjøttet er ferdigstekt, hell på vann og la dette koke i 5 minutter.
Hell deretter vann og kjøtt i gryta med løk og sjampinjong. Dekk til med litt mer vann og la dette koke ihvertfall i 1 1/2 - 2 timer.
Når det er igjen 15 minuter av koketiden, ha i buljong, tomatpurè og sukker, la dette koke i 5 minutter
Når det er igjen ca 10 minutter av koketiden, ha oppi rømme og fløte.
Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Dette kan du servere med sprøstekt bacon til og potetmos
Kjempegodt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar