21. mars 2012

Ostekake med blåbær (New York Blueberry Cheesecake)

Bunn
300 g digestive kjeks
150 g smeltet smør

Fyll
600 g Philadelphia ost
2 1/2 dl Kesam
1 dl sukker
1 dl maisenna
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 dl fløte
200 g hvit sjokolade
2 dl blåbær 
Bland kjeks og smør, trykk dette ned i bunnen av en kakeform.
Pisk ost og kesam til en kremaktig konsistens
Bland sukker, vaniljesukker og maisenna og bland dette inn i osteblandingen.
 Pisk inn egg, ett om gangen. Ha deretter i fløten og bland godt. 
 Smelt sjokoladen over vannbad og ha denne i røren.
Hell fyllet over bunnen og strø over blåbær på toppen.
 Stek i 50 minutter på 175 grader.
For å unngå at den blir brent oppå, kan du legge over aluminiumsfolie når den begynner å få farge.
Skru så av varmen på ovnen og la kaken stå i restvarmen i 30 minutter.
Avkjøles helt før servering.



4 kommentarer:

  1. Eg siklar barten blaut. Detta var jammen meg godsaker. Skal få kjerringa til å ta fram kjevla. Berre ho ikkje bankar meg.

    Vennlige helsningar
    Johannes Håfjell

    SvarSlett
  2. Haha Johannes! Får satse på at du ikke får bank! hehe. Hyggelig at du ser på oppskriftene mine!

    SvarSlett
  3. Mmmm! Dette var en utrolig god kake. Fra nå, min favoritt.Takk for god oppskrift

    SvarSlett
  4. Tusen takk, Glenn! Den er nydelig! Håper du kosa deg skikkelig med kaken :)

    SvarSlett