30. mars 2012

Fløtegratinerte poteter

(6 porsjoner)
12 poteter i tynne skiver
4 dl matfløte eller helmelk
2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts revet muskatnøtt
2 fedd hvitløk
2 dl revet ost
1 ss smør
frisk timian
 Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i en kjele og hell over fløte/ melk.
 Tilsett hvitløk og kok opp. Reduser varmen og la dette småkoke til potetene er møre og fløten tykk.
Tilsett salt, pepper og muskatnøtt
 Legg det i en ildfast form og strø på ost, litt smør og timian
Stek på ca 200 grader til den blir gyllen på toppen
Namnamnam!

2 kommentarer:

  1. Takk for oppskrift! Potetene er satt inn i ovnen, så får se hva som så skjer. Det lukter hvertfall godt, hehe.

    SvarSlett
  2. Bare hyggelig. At det lukter godt er ihvertfall et godt tegn :) hehe. Håper det smaker! Ha en fin kveld videre.

    SvarSlett