22. feb. 2012

Kung Pao Chicken (Kinesisk)

Marinade
 Ca 1/2 (++) kg kyllingbryst i biter
1 eggehvite
1ss maisenamel
litt hvit pepper
litt lys soyasaus

Grønnsaker
1 stor løk - del i store biter
2 grønne paprika
3 store oppkutta vårløk
3 stilker stangselleri i biter
1 boks vannkastanjer

Saus
2 ss lys soyasaus
2 ss mørk soyasaus
2 ss sherry (kan sløyfes)
2 ss riseddik
2 ss sukker
2 ss sesamolje
3 ss hoisinsaus
3 ss østerssaus

1,2 dl usaltede peanøtter has i mot slutten av steking
Du trenger også mellom 4- 8 tørkede chili. Spørs hvor sterk du vil ha retten .

Bruk peanøttolje i woken til steking
Eggehviten blandes med maisena, pepper og litt soyasaus i en glassbolle
kyllingen blandes oppi og settes i kjøleskapet i 30 minutter. 
 Kutt opp og legg grønnsakene i en bolle. Deretter blander du sausen.
Ha peanøttolje i woken, og ha oppi chiliene og la dem
få litt farge
                                   Ha oppi kyllingen og la dette stekes.
 Hell grønnsakene i woken, rør rundt så de får olje på seg, og la dem stå noen minutter
Hell over sausen over, rør rundt, og la det koke noen minutter til før du har oppi peanøttene.
Server med Jasminris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar