20. jan. 2012

Sjokoladeboller (eller kokosboller)

Fantastisk oppfinnelse!
Krem
2 dl vann
500 g sukker
8 plater gelatin
1 dl kokende vann
2 ts vanilje essens

Glasur
½ pk. Mariekjeks
200 g kokesjokolade
40 g Delfiafett
Kokos for dem som ønsker det

Kok forsiktig sukker og vann i ca 10. min. Legg samtidig gelatinen i kaldt vann i 10 min.
Hell av det kalde vannet av gelatinen, skvis ut med hendene, og legg dem i en bolle. 
Hell til slutt over det kokende vannet. Rør inn sukkerlaken. 
Start miksing veldig forsiktig, siden dette er varmt. 
Øk tempoet etterhvert som røren blir kaldere. Hell i vanilje essens mot slutten. 
Dette skal piskes i 40- 50 minutter, så lønner seg å bruke en kjøkkenmaskin.
Bruk en sprøyte eller en pose for å ha kremen på kjeksbunnene. La dette stå fremme i minst 4 timer.
Pass på at det er helt stivt før du har på glasur.
Avkjøl glasuren litt før du har den på.
For de som vil ha kokos, bruker du dette som strø
Jeg er personlig ikke så glad i kokosstrø, så jeg brukte kakepynt på 
noen for å gi litt farge, men jeg syns også de er like gode uten noe på :)
LEKKERT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar