Poenget med å bruke Ghee er at man skiller proteinrestene som er i smøret fra
melkefettet slik at det blir en klar fettkilde som tåler høye temperaturer.
Smør kan ofte blir brunt når du skal steke noe, dette skjer ikke når man steker med klarnet smør.
Det er også en del sauser som blir best av at man bruker Ghee.
Det er flere måter å lage dette på, men her er en metode:
Her trenger du bare ønsket mengde usaltet smør, en kjele og et høyt glass eller lignende.
melkefettet slik at det blir en klar fettkilde som tåler høye temperaturer.
Smør kan ofte blir brunt når du skal steke noe, dette skjer ikke når man steker med klarnet smør.
Det er også en del sauser som blir best av at man bruker Ghee.
Det er flere måter å lage dette på, men her er en metode:
Her trenger du bare ønsket mengde usaltet smør, en kjele og et høyt glass eller lignende.
Smelt smøret på svak varme.
Ta av det hvite som flyter opp på toppen før du heller resten i et høyt glass eller lignende.
Her har smøret skilt seg, og du kan øse ut det klarede smøret på toppen.
Klarnet smør kan stå i flere uker i romstemperatur.
Klarnet smør kan stå i flere uker i romstemperatur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar