50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts hornsalt
1,5 l hvetemel
Glasur
200 g kokesjokolade
1 ss delfiafett eller margarin
Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm dette opp og tøm i bollen sammen med gjæren. Når du har rørt ut gjæren, kan du tilsette de tørre ingrediensene. Bland godt sammen og la deigen heves i 1 time under plast. Bak ut bollene og etterhev i 40 minutter på stekebrettet.
Stek bollene på 190 grader i ca 20- 25 minutter. Avkjøl bollene helt.
Skjær så av toppen av bollene og legg lokkene til sides
Ta ut en god del av innmaten
Fyll med mye vaniljekrem. (Det skal være så mye at du nesten må spise bollene med skje ;))
Legg på lokkene igjen.
Smelt sjokolade og smør i vannbad og ha dette oppå bollene.
Fantastisk! <3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar