14. aug. 2016

Marshmallowfondant (MMF)

Jeg er stor fan av å bruke fondant til å trekke kaker og lage kakepynt av.
Personlig syns jeg det smaker bedre enn f. eks marsipan, og det er lettere å jobbe med.
Det er et kliss uten like å lage det, men det er det verdt! :)

Du trenger:
400 g marshmallows
4 ss vann
4 ss Flott matfett
ca 600 g melis
Ha vann og marshmallows i en bolle, og sett i mikrobølgeovn i ca 2 minutter. Nå vil de være smeltet og blitt store. Ønsker du farge på fondanten er dette tiden for å tilsette pastafarge. (Anbefaler ikke å bruke vanlig konditorfarge siden dette ikke gir nok farge) Rør inn matfettet og tilsett melis. 
Og da er det bare å røre og kna til det blir en fast og fin fondant.
Denne gangen brukte jeg lilla farge. Fondanten blir ellers helt hvit.
Pakk den godt inn i plast, og oppbevar den i romtemperatur.
Marshmallowsfondant har lang holdbarhet, så den kan ligge i flere uker.
Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar