19. okt. 2013

Lammekoteletter med honningsaus og tzatzikirisotto

ca 5- 6 lammekoteletter
salt og pepper

5 dl risottoris
1 l vann
1/2 revet agurk
4 dl yoghurt naturell
1 ts salt

2 1/2 dl matfløte
1 terning kjøttbuljong
1 ss flytende honning
1 ts revet sitronskall
salt og pepper

Sett først risotto på kok som anvist på pakken
Stek så lammekotelettene. Det er flere måter å steke dem på. Noen velger å ha dem i stekepose i ovnen i vann, noen velger å steke dem i ildfast form eller på grillen. Jeg har her krydret og stekt dem i smør på stekepanna i et par minutter på hver side på høy varme. Deretter setter jeg på lokk og skrur ned varmen og lar dem stekes noen minutter til. Legg kotelettene til side.
Riv agurken grovt og legg til side.
Tilsett fløte, buljongterning, honning og sitronskall i samme stekepanne som du stekte kotelettene i.
Dette bevarer den herlige lammesmaken i sausen. Kok sammen under omrøring til en saus og smak til med salt og pepper.
Legg kotelettene i sausen og varm dem forsiktig.
Skjær skiver av gulrot og squash (jeg brukte ostehøvel) og kok dem i lettsaltet vann så de blir møre.
Dette er godt som tilbehør :)
Klem ut agurkvann med rene hender fra agurkene du rev i sted. Så fin farge!
Bland inn yoghurt, agurkvann og salt i den ferdigkokte risottoen.
Herlige lammekoteletter som godgjør seg i sausen.
Nydelig saus!
For en fantastisk deilig middagsrett.
Bon apetit :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar