29. apr. 2013

Sjokoladekake med roser av kremostfrosting

Denne type pynting har jeg sett bilder av og syns det er så fint!
Kakebunn
160 g romtemperert smør
160 g mørk sjokolade
4- 5 ss sterk kaffe
1 1/2 ts vaniljeekstrakt
170 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
210 g brunt sukker (mykt)
3 egg
1 1/2 dl seterrømme

Kremostfrosting
300 g romtemperert smør
200 g siktet melis
250 g philadelphia naturell
2 ss sitronsaft
Først smelter du sammen smør og sjokolade på svak varme i en kjele. 
Tilsett kaffe og vaniljeekstrakt og rør det godt inn. Ta kjelen av platen.
Bland mel, sukker, natron og bakepulver i en bolle. Miks sammen egg og rømme i en annen bolle.
Tilsett egg og rømme i den smeltede sjokoladeblandingen. 
Ha dette i melblandingen og rør godt sammen. 
Ha bakepapir i bunnen av to former (20 cm) og smør kantene. Fordel røren i hver form og stek på 200 grader i ca 30- 40 minutter. (Du kan også bruke en form på 24 cm og dele bunnen i to når den er avkjølt) Avkjøles helt.
 Lag frosting: Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin og visp i ca 5 minutter til det blir en hvit og luftig masse. Tilsett philadelphia og sitron og pisk i ca 30 sekunder. 
Del frostingen, noe skal være i kaken, og resten skal være rundt.
Ta gjerne litt farge i frostingen som skal være på toppen om du vil.
(For å beholde konsistensen må du ikke piske for mye)
Fordel litt av frostingen mellom kakebunnene
Pynt kaken med roser på sidene og på toppen.
(Skulle brukt en 1M tipp her, men hadde ikke den tilgjengelig. Ble fint alikevell!)
Roser med sølvkule i midten.
Nydelig god kake
Her er også samme kaken med flere roser. Noen små oppå de store rosene :)
Lekkert!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar