20. apr. 2013

Muffins med appelsin og pekannøtter

 
(ca 16 stk)
125 g romtemperert smør
170 g sukker
2 egg
100 g malte pekannøtter
3 ts revet appelsinskall
185 g siktet hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/4 dl melk

Kanelglasur
1 ss romtemperert smør
3/4 ts malt kanel
185 g siktet melis 
1 1/2 ss kokende vann
 Visp smør og sukker hvitt. Tilsett egg, ett og ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg.
 Rør inn malte pekannøtter og appelsinskall. 
Vend til slutt inn siktet hvetemel og bakepulver vekselsvis med melken.
 Legg deigen i muffinsformer, og stek på 180 grader i 20- 25 minutter (15 for mini muffins)
 Lag glasur: Ha smør, melis og kanel i en bolle med 1 1/2 ss kokende vann.
Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pass på så bollen ikke rører vannet.
Rør til det er glatt og blankt, og pynt de avkjølte muffinsene :)
Gode smaker sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar