23. jan. 2013

Hvordan lage en sjokoladeskål?

Dette trenger du:
1 oppblåst ballong
tape
en medium stor bolle
200 g mørk sjokolade
200 g hvit sjokolade
1 skarp kniv
Blås opp ballongen og sett den med knytingen ned i en skål. 
Tape den fast i skålen så den ikke løsner under prosjektet ;) 
Smelt sjokolade enten i mikro eller i en bolle over vannbad. 
Pass på at sjokoladen er fingervarm når du har den på ballongen, hvis ikke vil den sprekke.
Ha først på to lag, ett med mørk og ett med hvit. Sett til avkjøling.

 Ha så på de to siste lagene med mørk og hvit sjokolade
 På midten på toppen av ballongen setter du på noen ruter med sjokolade. Dette vil bli stetten til skålen.
Sett til avkjøling. 
Det er veldig viktig at sjokoladen har avkjølt seg og blitt helt stiv før du går til neste steg.
 Løsne ballongen med sjokoladen fra skålen og stikk et hull i den der som tapen sitter igjen. 
Luften skal da gå ut av ballongen, og du kan fjerne denne.
 Grunnen til at du må vente til alt er stivnet, er at endene på sjokoladen sitter fast i ballongen, og dermed vil den knekke. (Ja, jeg snakker av erfaring...)
Men stilig blir det uansett :)
 Øvelse gjør mester har jeg hørt, så dette skal prøves flere ganger!
Fyll skålen med bær, frukt, nøtter eller hva du måtte ønske.
Et stilig innslag på bordet!

2 kommentarer:

  1. Utrolig stilig. Dette skal jeg prøve neste gang vi får besøk :-)

    Hilsen Linda

    SvarSlett
  2. Ja det er kjempetøft.. Var et ganske spennende prosjekt å teste! :)

    SvarSlett