16. jan. 2013

Eggs Benedict

Posjerte egg
4 kalde egg
1 liter vann
3- 4 ss eddik
1 ss salt

200 g spinat
1 hvitløksfedd
salt og pepper
2 skiver brød
skiver av skinke eller kalkun
gressløk

Hollandaisesaus
2 eggeplommer
75 g smeltet smør
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Kok opp vann. Ha i eddik og salt og senk temperaturen.Vannet skal ikke koke når du legger eggene i.
 Hell ett egg i en kopp. Rør rundt i vannet så det blir en "syklon" i midten.
Hell i egget i vannet og la det ligge å trekke i 3 minutter.
 Ta opp med en hullsleiv å legg egget på kjøkkenpapir eller håndduk 
 Fres spinat i smør i en stekepanne, ha på litt salt og pepper
 Vend spinaten med en hvitløksfedd på gaffel. Dette setter en god smak på.
Lag hollandaisesaus: Smelt smør. Ha eggeplomme i en stålbolle og pisk sammen. Tilsett litt salt og sitronsaft.
Visp blandingen over varmt vannbad og spe forsiktig med smøret. Smak til med salt og pepper.
Anrett på en tykk skive brød med skinke, spinat, egg og gressløk. Skjær et snitt i egget.
Til slutt heller du over deilig hollandaisesaus og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar