16. mai 2012

17. mai kake (sjokolade)

Dette er en liten kake, du må fordoble røren hvis du trenger en større.
Bunn
1 egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
3/4 dl melk
75 g smeltet og avkjølt smør

Pynt
marengs er veldig godt på
hermetiske pærer delt i skiver
kiwi i biter eller skiver
jordbær delt i 2 eller 4
vispet kremfløte
litt mørk sjokolade hvis ønsket
 Visp egg og sukker til eggedosis
 Sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakaopulver. 
Rør godt sammen, og tilsett melk og avkjølt smør
 Ha røren i en savarinform og stek ved 175 grader i 25- 30 minutter
 Avkjøl kaken litt før du tar den ut av formen. 
 La den avkjøles helt på fat med lokk over
 Visp kremfløte og smør over hele kaken
Fyll "hullet" i midten med hermetiske pærer og jordbær.
Pynt resten med kiwi, jordbær, pærer og marengs hvis du ønsker.
Ha en flott 17. mai alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar