15. mai 2014

Maki Sushi

Sushiris
8 dl sushiris
1/2 dl riseddik
1 1/2 ss sukker
1 ts salt

Fyll til maki kan være så mye. 
Jeg har her fylt dem med marinert og fritert scampi og avocado, 
noen ruller med marinert og fritert kylling og avocado.
Du trenger også en bambusmatte og sjøgress (nori) til å rulle i.
 Lag sushiris som anvist på pakken.
(Legg den i kaldt vann i 20 min, fyll så like mye vann som ris i en kjele og kok i ca 4 minutter. Avkjøl)
Bland sammen eddik, sukker og salt og rør dette inn i risen.
 Lag også en skål med vann til å dyppe fingrene dine i, dette gjør at risen ikke klebrer seg til hendene, og blir enklere å jobbe med. Legg plastfolie rundt bambusmatten og legg på et ark med sjøgress.
Fyll sushiris helt ut i kantene på tvers, men ikke fyll helt ut på de to andre kantene.
Legg på ønsket fyll på tvers langs hele, og rull sammen.
 Rull fast og bestemt, så ikke makiene blir for løse.
Tataa, der var rullen ferdig!
 Legg den til side i 30 sekunder før du skjærer i passe biter.
Syltet ingefær er nydelig godt, og må være et tilbehør til sushi.  
Ha også wasabi som tilbehør, og soya til å dyppe sushien i.
Jeg bruker også å blande litt wasabi i soyasausen ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar