18. des. 2012

Rosettbakkels

Kan være litt vanskelig å lage disse, men ikke gi opp, du skal se at det går seg til!
(Ja, dette har jeg selv erfart, og det ble en god pannekakerøre av disse første gangen ;))
Når man kommer seg igjennom de 2, 3 første, går det som en lek :)
100 g hvetemel
2, 5 dl melk
3 egg
60 g sukker
smult
Visp først sammen hvetemel og melk. Deretter blander du sammen egg og sukker i en annen bolle.
 Rør alt sammen til slutt og la røren stå å svelle i 20 minutter. I mellomtiden finner du frem kjøkkenpapir eller papp som rosettbakkelsene skal ligge å dryppe av seg på når de er ferdige.
 Smelt kokosfett/ smult i en kjele på middels/ sterk varme. Du kan teste om smulten er varm nok ved å stikke en trepinne i den. Hvis det begynner å bruse rundt pinnen, er det varmt nok. Pass på at det ikke er for varmt, da vil rosettbakkelsene brenne seg. Men dette kan du regulere etterhvert. 
Varm først jernet godt i smulten og dypp det i røren. Den må bare dyppes opp til kanten av jernet.
 Dypp så tilbake i kjelen og det vil da begynne å bruse.
 Når de har fått lysebrun farge, er de etter min smak ferdige, ta de opp og hjelp til med en gaffel for å ta den av jernet. (Når jeg hadde laget ca 10- 12 stykker, slapp den jernet selv i smulten og da var det bare å plukke opp med gaffelen.)
Strø over melis ved servering.
Å så kjempegodt dette er!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar