2 dl melk
50 g smør
2 dl lunkent vann
1 ss sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
600 g hvetemel
Smelt sammen smør og melk i en kjele på middels varme. Dette skal bli fingervarmt, ca 37 grader.
Varm vann i en annen bolle, tilsett sukker, salt og gjær og rør godt sammen.
Tilsett denne blandingen i melken.
Hell så mel i, og rør godt sammen deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
Bak ut boller og legg dem sammen i en smurt, ildfast form.
Dekk til med plast og la dem heve til dobbel størrelse.
Stek dem i ca 15 minutter på 180 grader.
Kjempegode, luftige rundstykker som passer godt til både frokost, tilbehør til middagen eller til kveldskosen.
Enjoy!
Hei Monica.
SvarSlettBare et spørsmål til rundstykkene dine. Er det det samme om jeg bruker tørrgjær eller fersk gjær?
Mvh Mari
Hei Mari.
SvarSlettDu kan nok bruke fersk gjær også, da hever de nok fortere og de vil bli luftigere. Jeg syns personlig det kan bli litt mer gjærsmak i baksten av fersk gjær, men har ingenting å si for resultatet.
Lykke til med bakst!
Monica :)
Fantastiske rundstykker :-) Gode og luftige med bra smak.
SvarSlettThomas
Jeg er så enig, Thomas. Helt perfekte! :)
SvarSlettHei, Monica. Kjæmpe god rundstykker, den oppskriften du sente her. Guten min på 8 liker dem veldig godt. jeg lager dem 2/3 ganger i uke. Godt med ferske rundstukker til frokst og av og til til mat pakke til guten min. :)
SvarSlettHilsen Alain og guten min Henrik :)
Ja, disse er kjempegode! Bra dere liker dem. Ha en fin uke :)
SvarSlettMonica
Dette er de luftigste og beste rundstykkene jeg noen gang har spist. Takk for en oppskrift som holder d den lover:)
SvarSlettJa ikke sant? De er helt fantastiske! :) Kos deg med rundstykker :)
SvarSlettGår det an å bytte ut noe av hvetemelet med grovt mel? Og kommer det til å påvirke luftigheten? Hilsen en uerfaren rundstykkebaker ;)
SvarSlettHei Anonym :)
SvarSlettJeg vil tro at det skal gå bra å bytte ut noe av melet med grovt og at de blir luftige da også :)
Gi meg gjerne tilbakemelding om hvordan det gikk.
Lykke til med deilig bakst!
Mvh Monica.
er det mulig å bruke denne oppskriften til gluttenfrie rundstykker??
SvarSlettHei. Nei, denne oppskriften er laget med hvetemel og det inneholder gluten. Hvis du skal lage glutenfrie rundstykker må du bytte ut hvetemelet med annet glutenfritt mel. Det finnes mange varianter.
SlettMvh Monica
Disse var luftige, myke og veldig gode:) De var perfekte til hjemmelaget grønnsakssuppe. Veldig kjappe å lage:)
SvarSlettHilsen Line
Hei Line!
SlettJa, jeg elsker å lage disse, og de passer til så mye. Kan tenke meg det var himmelsk til grønnsakssuppe!
Ha en fortsatt fin uke!
Mvh Monica.
Hei! Denne oppskrifta så kjempegrei ut :) kan jeg låne den til en oppgave I mat og helse?
SvarSlettMvh Linda
Hei hei Linda!
SlettEnkel, grei og veeeldig god :)
Ja det går helt fint, lykke til med oppgave!
Mvh Monica
Kor flott! Tusen takk :D
SlettEr det riktig at de bare akal heve en gang?
SvarSlettStemmer det ja :)
SlettSupert! Da går det jo superfort 😊
Slett