20. jan. 2013

Chicken Tikka Masala

Inspirert av Trines matblogg :)
Kyllingmarinade
1 dl yoghurt naturell
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss revet, frisk ingefær
3 ss sitronsaft
1/2- 1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3/4 ts koriander
1 ss frisk, hakket koriander
3 ts tandoori masala
1 kg kyllingfilet i biter

Saus
4 ss olivenolje
1/2 ts spisskummen
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts malt muskat
1 finhakket fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
150 g finhakkede tomater
1 ss tomatpurè
1/2 ts gurkemeie
1 ss rømme
1 dl fløte
1 ss finhakket koriander
salt og chilipulver 
Bland marinade og kylling i en pose og legg i kjøleskapet i minst 2 timer. (Helst natten over)
Kyllingen legges så i en oljet, ildfast form og stekes i oven på 225 grader i 10- 12 minutter.
 Lag saus: Ha først olje i en kjele. 
Når oljen er varm, tilsetter du spisskummen, muskatblomme og malt muskat. Rør godt sammen før du tilsetter tomater, hvitløk, tomatpurè, gurkemeie og ingefær. 
 Småkokes i 3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
 Ha til slutt i den ferdigstekte kyllingen og marinaden. Smak til med chilipulver og salt.
La det stå å trekke i ca 5 minutter.
Server med Naan brød, Raita, ris og salat om du ønsker det.
Yum yum!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar