Inspirert av Trines matblogg :)
Kyllingmarinade
Kyllingmarinade
1 dl yoghurt naturell
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss revet, frisk ingefær
3 ss sitronsaft
1/2- 1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3/4 ts koriander
1 ss frisk, hakket koriander
3 ts tandoori masala
1 kg kyllingfilet i biter
Saus
4 ss olivenolje
1/2 ts spisskummen
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts malt muskat
1 finhakket fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
150 g finhakkede tomater
1 ss tomatpurè
1/2 ts gurkemeie
1 ss rømme
1 dl fløte
1 ss finhakket koriander
salt og chilipulver
Bland marinade og kylling i en pose og legg i kjøleskapet i minst 2 timer. (Helst natten over)
Kyllingen legges så i en oljet, ildfast form og stekes i oven på 225 grader i 10- 12 minutter.
Lag saus: Ha først olje i en kjele.
Når oljen er varm, tilsetter du spisskummen, muskatblomme og malt muskat. Rør godt sammen før du tilsetter tomater, hvitløk, tomatpurè, gurkemeie og ingefær.
Småkokes i 3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
Ha til slutt i den ferdigstekte kyllingen og marinaden. Smak til med chilipulver og salt.
La det stå å trekke i ca 5 minutter.
Yum yum!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar